Rácz Gergő: bolondod voltam

Rácz Gergő hetek óta toplistás dala egy személyes élményen alapul. Pár éve ugyanis megtörtént vele, hogy nevetésbe fulladt egy szakítása. 

“Emlékszem, amikor a szakítás után váratlanul poénkodásba kezdtünk és könnyezve nevettünk a kocsiban. 

Ez a szürreális élmény alapozta meg a Bolondod voltam klipjét. Igaz, a videóban ezt az autós jelenetet nem mutattam meg, csak az azt megelőző napok furcsa szituációit.

Művészként szerettem volna ezt a groteszk helyzetet a klip beállításain is megjeleníteni. Egyébként a szakítás után nem sokkal újra összejöttünk és azóta is együtt vagyunk. Ha nem így lenne, nem biztos, hogy utólag ennyire viccesnek találnám ezt a sztorit.” – mesélte Gergő.

A dalt Gergő Ívvel énekli, aki egyébként nem az a lány, akivel mindez megtörtént.

“Szerzőtársammal, Bella Mátéval pont olyan fátyolos hangot képzeltünk el ehhez a számhoz, mint amilyen Ívé, és ő tökéletesen hozta azt a hangulatot, ami ehhez a dalhoz szükséges.”

A történet groteszk hangvétele a klip technikai megoldásain is tükröződik. A manapság nagyon népszerű gif-ek és cinemagraph-ok ihlették a benne lévő furcsa mozgásokat és helyzeteket, amit Gergő rendezőtársával, Tóth Mátéval közösen talált ki. 

“Mivel ebben a klipben nem csak zeneszerzőként és előadóként, hanem rendezőként is jelen vagyok, valamint az utómunkálatok oroszlánrészét is magamra vállaltam, nem volt könnyű a munkafolyamat, de nagyon jó érzés látni a végeredményt.” – mondta az énekes.

“Egy hónapra teljesen belevetettem magam a klipkészítésbe, és ezalatt félretettem a zenélést is. Sokat tanultam a vágásról és egyéb utómunkákról. Elképzelhető, hogy ezután is fogok ilyesmit csinálni, de a hangsúly mindig a zenén lesz, szóval maradok az eredeti szakmámnál.”Zeneszerző: Bella Máté – Rácz Gergő
Szövegíró: Bencsik-Kovács Zoltán
Remix: Sante Cruze
Rendező: Rácz Gergő – Tóth Máté
Vágó: Rácz Gergő
Utómunka: Rácz Gergő – Nagy Bence

Dalszöveg:

Idepottyantál
Beléd botlottam
Pont úgy utaztunk
Ahogy elgondoltam
Nem is aludtam
Mikor aludtál
Szemed vigyáztam
Pici csöppem voltál 

De te vadultál
Beletanultam
Poklos mennyország
Kicsit eldurvultál
Nem is hiányzol
Csak az eső fáj
Hoztam esernyőt...
Mondtam, csak ésszel
Ne játssz, kérlek a tűzzel
Vége és ámen
Bolondod voltam, de már nem
Értsd meg, hogy vége és ámen
Bolondod voltam, de már nem

Nagyon nyomultál
Aztán otthagytál
Visszaosontál 
Kicsit megrontottál
Ha kiborultál
Másra szorultál
Hova zuhantam
Bele nem gondoltál…
Újra megunnál
Magam maradtam
Magad maradtál
Kicsit átváltoztam

Nem is hiányzol
Csak az eső fáj
Hoztam esernyőt...